luni, 7 aprilie 2014

Materia vie de la biochimie la biofizica

Se stie cu cata greutate si suferinta au aparut in stiinta ideile mari ale cunoasterii. In prezent stiinta contemporana se afla intr-un punct de cotitura. Este momentul ca materia vie sa fie reconsiderata ca fiind un fenomen biofizic si nu unul biochimic. Este ca si cand omenirea avea de ales in a considera ca pamantul este centrul Universului, sau se invarte in jurul Soarelui!

Pentru a se ajunge insa la o astfel de viziune novatoare si absolut necesara, va trebui ca societatea stiintifica si chiar societatea in intregimea ei sa inteleaga diferenta dintre gandirea biochimica si gandirea biofizica legata de structura si evolutia materiei vii.

Pentru a accepta noua viziune va trebui sa intelegem mai intai ce este materia in sine si cu atat mai mult materia vie!

In prezent se spune ca avem atomi situati la dimensiuni de sub 1 angstrom care se aduna in structuri de diferite marimi pana la nivel macrocosmic, ramanind distantati intre ei , prin distante enorme fata de ceea ce ar reprezenta in fapt structura lor la nivel subatomic... In stiinta contemporana aproape nimic alcatuieste aproape infinitul!

Daca regandim intreaga viziune a lumii din punct de vedere electromagnetic, avem un Univers alcatuit din unde electromagnetice pe o axa a frecventelor (lungimi diverse de unde) si pe o axa a densitatii fiecarei radiatii monocrome in parte. Cu alte cuvinte avem de a face cu o lume alcatuita din oscilatii multiple in  densitati multiple. Adica exact ceea ce ochii nostrii percep: frecventele (culorile) si densitatile acestora (se mai spune intensitatile culorilor).
Toate organele noastre de simt percep universul ambiant doar ca frecventa si densitate(intensitate), adica exact axele spectrului electromagnetic.
Atomii in acest caz sunt in fapt unde electromagnetice de  foarte mare frecventa, in timp ce spatiul cosmic este o realitate principala a lungimilor de unda cosmice. Asa se explica de ce nimeni nu vede structurile atomice in forme solide, materiale, ci ca structuri ondulatorii multiple, cu subdiviziuni infinite ca dimensiuni microcosmice. De asemeni spatiul macrocosmic este in fapt populat de unde macroscopice, in care avem o infinitate de subdiviziuni pe axa frecventelor electromagnetice.
Un Univers explicat ca o realitate electromagnetica este extrem de incitant! Se poate explica de ce Universul este infinit nu doar in spatiu si timp, ci si in micro si macrocosmos. Se poate explica materia ca un ansamblu de frecvente si densitati diferite (de fapt acele cunoscute spectre de linii atomice, moleculare, macromoleculare, a organitelor celulare, organismelor, ecosistemelor biologice, stelare, galactice...).
De asemeni se poate explica structura sub forma de organite celulare rezonante cu spectrul electromagnetic  solar...

Iata asadar cum o noua viziune asupra lumii inconjuratoare poate schimba stiinta umana din radacini!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu