miercuri, 23 aprilie 2014

A OPTA TEORIE A APARITIEI VIETII

Șapte teorii despre originea vieții


A OPTA TEORIE A APARITIEI VIETII
In urma unor interesante descoperiri stiintifice, autorul acestor randuri a emis o noua ipoteza a aparitiei vietii. Aceasta teorie are la baza o serie de aspecte inedite in lumea cercetarii stiintifice.
In tre anii 1986-pana in prezent, autorul noii teorii a observat ca dimensiunea organitelor celulare, ori a granumului clorofilian este legata direct de valoarea 1 pana la 1/2 din lungimea undei absorbite cu precadere de acestea! Aceasta descoperire face ca pentru prima oara in istoria stiintei sa se afle despre legatura dimensionala dintre lungimile de unda din spectrul solar si dimensiunile organitelor celulare.
Astfel se explica de ce un organit celular este dimensional egal in toate tipurile de celule. Practic organitele celulare sunt antene de tip radio, care intra in rezonanta cu anumite linii de emisie intense din spectrul solar… In plus se dovedeste lesne ca exista o relatie directa intre evolutia vietii si evolutia spectrului electromagnetic al soarelui.
Numeroase dovezi vin in sprijinul acestei Teorii.
Enunt: Materia vie a aparut ca o consecinta a rezonantei dintre liniile de emisie puternice din mediu (spectrul solar, spectrul terestru…) si structurile atomice, moleculare, macromoleculare (ribozomi, ADN, R.E. granum clorofilian, mitocondrie…). Aceasta rezonanta are loc pe principiul calculului antenelor. Organitul rezonator (molecula… rezonatoare) are dimensiunea de 1 la 1/2 din cea a radiatiei cu care rezoneaza!
In natura se observa ca toate organitele, moleculele, macromoleculele au o anumita dimensiune si ca absorb o radiatie apropiata de cea a dimensiunii lor!
In aceste conditii viata apare ca un fenomen de structurare pe mai multe nivele de rezonanta dintre spectrele electromagnetice intense si materia asa zis vie! Tocmai de aceea celulele eucariote au o structura din mai multe organite, capabile fiecare sa absoarba intens o anumita portiune a spectrului solar!
Analizand cu seriozitate datele existente, rezulta ca viata nu este doar aportul rezonantei spectrului electromagnetic cunoscut cu materia, ci se pare ca in natura avem o infinitate de posibilitati de rezonanta si in afara spectrului solar perceptibil, adica in lumea lungimilor de unde de dincolo de cele gamma si de cele radio!
Viata nu ar apare doar in limitele spectrului perceptibil, ci poate apare in orice lungime de unda, ori grupare de lungimi de unda electromagnetica…
Asta inseamna ca viata pe planeta noastra a fost doar o adaptare locala a unor structuri rezonante imperceptibile noua. Un exemplu ar fi si acea materie organica transmisa in cosmos de meteoriti…
Este insa posibil ca intre materia vie si cea nevie sa nu existe bariere, astfel ca am avea o singura forma de materie si ca Universul este o structura gigant de tip ecosistem! In sprijinul acestei idei avem virusii care sunt vii in celule si nevii in afara acestora!
Studiu realizat de Gh. Parascan
gheorgheparascan@gmail.com
Multe din aceste idei au primit premii in sesiuni stiintifice si au fost publicate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu